PALVELUS UKRAINAN ARMEIJASSA

Pyydämme harkitsemaan Ukrainan asevoimiin liittymistä hyvin tarkkaan ja keskustelemaan asiasta läheisten kanssa, koska sota on julmaa ja rintamalla voi tapahtua hyvinkin ikäviä asioita – ihmisiä haavoittuu, kuolee ja jää venäläisten vangiksi päivittäin, eli kannattaa aina varautua pahimpaan ja olla tietoinen tämän vaikean päätöksen mahdollisista seurauksista, niin itselleen, kuin läheisilleen. 

Ukrainaa voi auttaa monella muullakin tavalla, kuin sotimalla ja mikäli sinne lähteminen epäilyttää edes vähän, niin suosittelemme kaikille suomalaisille pitäytymistä turvallisessa ja humanitaarisessä toiminnassa, kuten esim. varojen keruu Ukrainassa taisteleville, varusteiden hankinta, valmistus ja kuljetus Ukrainaan, vapaaehtoinen työ tai sotilaiden koulutus Ukrainassa yms. Sillä työllä on myös erittäin suuri merkitys sodan voittamisen kannalta.

Mutta jos vakavan pohdinnan seurauksena olet päättänyt liittyä Ukrainan armeijan palvelukseen, niin koko Suomi-Ukraina Maanpuolustusyhdistyksen tiimi seisoo sinun rinnallasi, antaa täyden tukensa, auttaa varusteiden kanssa, panssaroi ajoneuvoja tarvittaessa, järjestää juridista apua ja kuntoutusta Ukrainassa, sekä hoitaa kuljetuksen Suomeen haavoittumisen sattuessa - olemme käytettävissäsi 24h. 

VAATIMUKSET

Voidakseen liittyä Ukrainan asevoimiin henkilön on täytettävä seuraavat ehdot:

1) Ikä 21-50 vuotta

2) Nuhteeton tausta ilman rikosrekisteriä

3) Hyvä fyysinen kunto, joka tullaan testaamaan koulutuksen yhteydessä

4) Hyvä englannin, ukrainan tai venäjän kielen taito

5) Valmius taistella rintamalla jalkaväessä

6) Armeija käyty

7) Kokemusta ampuma-aseiden ja sotilasajoneuvojen käytöstä

Jos täytät nämä ehdot, voit ottaa yhteyttä Ukrainan sotilasasiamieheen Helsingissä. 

Mikäli taas haluat asioida suomeksi ja saada meidän yhdistyksen tuen, niin voit lähettää sähköpostia info@sumpy.fi, niin saat suomenkielisen tietopaketin, jonka olemme laatineet Ukrainan asevoimiin liittyville suomalaisille ja heidän omaisilleen.