Autetaan Ukrainaa suomalaisia työllistämällä!

Autetaan Ukrainaa suomalaisia työllistämällä

Tämä on yksi meidän yhdistyksemme motoista ja toiminnan päätarkoituksista. Autamme suomalaisia ase- ja rakennusteollisuuden, sekä kuntoutukseen erikoistuvia yrityksiä pääsemään Ukrainan markkinoille ja rakennamme siltoja suomalaisten ja ukrainalaisten alan yritysten välille. 

Aseteollisuuden osalta tavoitteena on lopettaa vanhan romun dumppaaminen ja suunnata voimavarat nykyaikaisten suomalaisten alan tuotteiden ja palvelujen vientiin Ukrainaan Länsimaiden aseavun ja maan oman budjetin turvin, millä oikeasti työllistetään suomalaisia ja autetaan Ukrainaa. Tämä meidän idea on esitetty hallituspuolueen edustajille, missä se on saanut hyvän vastaanoton ja ajatusta on lähdetty viemään myös eteenpäin. Haluamme varmistaa, että jos Ukrainaan menee suomalaisia tuotteita, niin niillä on oikeasti käyttöä ja ne myös tehdään Suomessa, eikä esim. Puolassa, joka toimittaa 100 kpl. EU:n ja USA:n budjetista maksettua, lisenssillä Puolassa valmistettua Patrian AMV panssariajoneuvoa. Petasimme vielä vuonna 2022 tämän kaupan Suomen Patrialle valmiiksi, esittelemällä AMV-ajoneuvoja ja Nemo kranaatinhetin-järjestelmää Ukrainan presidentin sotilasneuvonantajalle, joka vei asian eteenpäin ja pyysi tarkempaa tietoa, mutta silloinen hallitus ei tehnyt mitään asian eteen, eikä vaivautunut edes järjestämään vierailua hankinnasta vastaaville Ukrainan edustajille. 

Sama kohtalo odotti 1000 tarkkuuskiväärin tilausta Sakolta, joka tilattiin pitkän ja vaativan myyntiprosessin tuloksena, meidän aloitteesta ja Ukrainan sotilastiedustelun komentajan toimesta 2022. Silloinen puolustusministeri Kaikkonen ei kuitenkaan edes vaivautunut vastaamaan kirjeen lähettäjälle mitään, koska oli niin "hyvin perillä" tilanteesta, että ei edes tiennyt, kuka kirjeen lähettänyt Kyrylo Budanov oikein on. 

Käyn nämä ongelmat läpi 17.4.2022 julkaisemassani Uuden Suomen blogissa Ukraina taistelee, poliitikot pakoilee…

Uusi hallitus on tässä asiassa paljon aikaansaavampi, koska alan ministeriöiden johdossa on päteviä ihmisiä, jotka oikeasti ajattelevat ensisijaisesti suomalaisten etua, tietävät, mitä pitää tehdä ja toivon, että sodan alusta asti ajamamme ajatus Ukrainan auttamisesta suomalaisia työllistämällä saa tukea yli puoluerajojen. 

Yhdistyksemme tarjoaa tuhansia ihmisiä työllistäville suomalaisyrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä testaamaan ja kehittämään tuotteitaan haastavissa oloissa, löytämään hyvän ja luotettavan yhteistyökumppanin lisenssivalmistusta varten, pääsemään ensin Ukrainan markkinoille ja käyttämään siellä saatua tunnettuutta ja positiivista julkisuutta myös muiden, uusien markkinoiden valloitukseen.


PROJEKTIT

PALVELUT