Me pyrimme toiminnassamme siihen, että jokainen apua tarvitseva, haavoittunut, tai kaatunut suomalainen tuodaan takaisin kunniakkaasti ja turvallisesti. Matkat rahoitetaan joko omilla rahoilla, tai nettikaupan kautta saaduuilla tuloilla. Yhden reissun kokonaispituus vaihtelee haavoittuneiden sijaintipaikasta riippuen 4 ja 5000 km:n välillä, budjetti pelkästään polttoaineiden ja lauttalippujen osalta on lähes kolme tuhatta euroa ja aikaa menee noin viikko, minkä ambulanssin kuljettaja, avustaja ja ensihoitaja ovat pois varsinaisesta ansiotyöstään. 

Koska Ukrainan sota pitkittyy ja haavoittuneita suomalaistaistelijoita tulee hyökkäysvaiheen takia varmasti entistä enemmän, pyydämme kaikkia heistä välittäviä suomalaisia tukemaan meidän ambulanssitoimintaa haluamallaan rahasummalla, koska valitettavasti omat rahat eivät tule sodan kiihtyessä mitenkään riittämään kaikkien haavoittuneiden suomalaisten evakuointiin. Suomen valtion ei valitettavasti osallistu millään tavalla suomalaisten evakuointiin, vaikka ambulanssikuljetusten tukeminen edes jollakin tasolla on otettu esille kahden hallituspuolueen edustajien ja viranomaisten kanssa ja kaikki myöntävät, että asia on tärkeä ja sille pitäisi tehdä jotakin.   

Ihmettä odotellessa toimintamme yritetään pitää kuitenkin pyörimässä omilla rahoilla ja niiden isänmaallisten auttajien turvin, jotka haluavat auttaa saamaan jokainen apua tarvitseva suomalaissotilas kotiin ja tukevat meidän työtä. 

Kaikki ambulanssikäyttöön tulevat varat tullaan käyttämään lyhentämättömänä matkakuluihin ja ambulanssien huoltoihin. Lisäksi toivomme saavamme sen verran tukea, että voimme maksaa myös ambulanssin kuljettajalle ja hänen avustajalle korvauksen ansionmenetyksestä, koska jokainen viikko jonka he ovat reissusta on työnteosta pois ja sodan kiihtyessä tarve ambulanssille tulee varmasti kasvamaan. 

Kiitos oikein paljon kaikille niille hyväsydämisille ihmisille, jotka ovat olleet Suomi-Ukraina Maanpuolustusyhdistyksen toiminnan tukena! Teidän ansiosta olemme saaneet pelastettua satoja ihmishenkiä ja tehneet sotilaiden elämästä rintamalla edes vähän turvallisempaa lukuisten varustetoimitusten avulla, joista osa on viety rintamalle asti.

Maksutiedot:

Lahjoituksen saaja: Suomi-Ukraina Maanpuolustusyhdistys ry.

IBAN: FI8154030720133794

SWIFT/BIC: OKOYFIHH

Viesti: RA/2023/1342

Tai kortti/PayPal maksu otsikossa olevan QR-koodin avulla.

Kertyvät varat käytetään rahoittamaan yhdistyksen tekemää, siviilien auttamiseen kohdistuvaa yleishyödyllistä toimintaa ja sen käyttötarkoituksena on:

1. Ukrainassa vapaaehtoistyötä tekevien suomalaisten auttaminen.

2. Humanitaaristen evakuointikuljetusten järjestäminen ambulanssilla Ukrainasta Suomeen loukkaantuneille ja haavoittuneille Suomen kansalaisille, sekä tarvittaessa ukrainalaisille aikuisille ja lapsille.

3. Kuntoutushoidon järjestäminen aikuisille ja lapsille Suomessa tai Ukrainassa sellaisille potilaille, jotka tarvitsevat kuntoutusta, mutta eivät pääse syystä tai toisesta kunnallisen kuntoutuksen piiriin, eivätkä pysty sitä itse maksamaan.

4. Vaatteiden, koneiden, suojavarusteiden, sairaalatarvikkeiden, sekä muiden suomalaisten ja ukrainalaisten tarvitsemien avustustarvikkeiden hankinta ja toimitus Ukrainaan avustustyöntekijöille ja siviileille.

5. Ensiapu-, turvallisuus-, raivaus-, ym. siviilikoulutuksen järjestäminen.

6. Ilmaiseksi jaettavan valmisruoan valmistus Suomessa ilmaiseksi kerätyistä hävikkituotteista ja siihen tarvittavan kuivauskoneen hankinta.

7. Ihmisten evakuointiin ja tarvikkeiden toimituksiin liittyvät laivaliput, polttoaineet, ruokailut ja korvaukset.

8. Edellä mainittuihin yleishyödyllisiin toimintoihin liittyvät kustannukset, esimerkiksi vuokra, sähkö ja mahdolliset palkkakulut.